SOBOTA 17. 2. 11:00

ANI ZA MILION!

Hodkovické amatérské divadlo (H.A.D.)

Detektivní komedie z prostředí francouzského majáku.

120 min. / KCT Střelnice / vstupné 100 Kč (80 Kč studenti)

ANI ZA MILIONANI ZA MILIONANI ZA MILION

Jacqueline a Lambert nejsou příbuzní, manželé ani milenci. Vlastně se nikdy neviděli, a kdyby vše vyšlo podle plánu, nic by se na tom ani nezměnilo. Jenže osud nehraje podle lidských plánů. A tak se tito dva potkají za prazvláštních okolností na jednom majáku nedaleko francouzského Perpinonu.

Jacqueline je panička z vyšší společnosti. Je manželkou anglického velvyslance Berieho, se kterým se ale pro jeho dokonalost nedá žít. Lambert je samotářským strážcem majáku s poněkud méně pronikavým duchem a smůlou, lepící se mu na paty. Jeden by to neřekl, ale tyto dvě úplně rozdílné povahy najdou společnou řeč v jednom zajímavém tématu, totiž ve zločinu. Bude třeba zbavit se mrtvoly, stop i svědků. Ale kdo je skutečný vrah a co má v plánu, zůstává zahaleno tajemstvím.

Tato detektivní komedie plná překvapení a zvratů vám ukáže, co všechno se může přihodit díky jednomu omylu na jednom majáku během jednoho večera.

Autoři inscenace: Michaela Doleželová a Roman Vencl
Autor úpravy: Nikola Domácí
Hrají: Nikola Domácí, Filip Zielinski
Hudba: soubor H.A.D.
Výtvarník: soubor H.A.D.

Hodkovické amatérské divadlo

H.A.D. neboli Hodkovické Amatérské Divadlo je divadelní spolek, který započal svou činnost již v roce 2011 a nepřímo tak navázal na tradici amatérského divadla v Hodkovicích, které zde působilo v letech 1890 až 1968, kdy byla jeho činnost násilně přerušena. Během svého působení H.A.D. odehrál více než 170 představení mezi nimiž dominovaly hlavně kousky pro ty nejmenší - pohádky. I v současné době má HAD v repertoáru hlavně pohádky. A to například pohádku o čmeláku Brundibárovi, který ví všechno nejlíp, pohádku pro nejmenší Pampe a Šinka nebo pohádkový příběh na motivy pověsti z podještědí: Láska od Mohelky. Rok 2023 přinesl do souboru touhu zkusit něco jiného, a tak jsme se pustili do klasických divadelní her. Jednou z nich je autorská adaptace na povídky A. P. Čechova s názvem Budu tvým mužíčkem a Ty mou ženuškou! a druhou je pak detektivní komedie Ani za milion!, která sklízí u diváků velký úspěch.


Zpět na PROGRAM...

PARTNEŘI FESTIVALU